Без изненади при подкрепата и срещу кабинета "Петков"

Дебатите продължиха 4 часа

13.12.2021 | 18:00 Редактор: Елеонора Танева

Четири часа продължиха дебатите по време на извънредното заседание на Народното събрание. Нямаше изненади в коментарите в подкрепа или против кабинета "Петков".

"Работете така, че да оправдаете абревиатурата ПП като "Продължаваме промяната". Защото тя очевидно е почнала доста преди вас. Дано ПП не се чете като "правителство на подмяната" или "правителство за поръчки", заяви Даниел Митов от ГЕРБ.

"Ще има управление, в което взаимно ще се уважаваме и ще се приема принципът за разделение на властите. Вместо задкулисие ще има прозрачност, вместо калинки ще има ред и правила еднакви за всички", заяви Корнелия Нинова.

"Ние от ДПС няма да подкрепим кабинета "Петков", защото не сме участвали в никакви разговори с тях. Ще бъдем конструктивна опозиция и ще дадем своя принос за благосъстоянието на българските граждани", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"От Възраждане няма да подкрепим кабинета, защото е правителство, което е продължение на предишните политики на ГЕРБ", категоричен беше Костадин Костадинов.

"Този кабинет заслужава да бъде подкрепен. Това е най-добрият шанс за България да има ефективно и редовно правителство след много месеци невъзможност това да се случи", заяви лидерът на "Демократична България" Христо Иванов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК