Млад писател се нуждае от подкрепа, за да продължи да пише романа на своя живот

Близките на Иво Христов търсят алтернативно лечение в чужбина

12.12.2021 | 14:52 Редактор: Елеонора Танева

Млад писател се бори за живота си. 20-годишният Иво Христов има зад гърба си 9 книги, а днес мечтата му е да пише отново. Преди 8 години той е диагностициран с тежко заболяване на нервната система. 

Тишината ме обгръща, не чувам нищо друго освен мислите си. Не виждам друго, само спомените. Ние различните умеем да обичаме, да обичаме. Така описва своята реалност младият писател Иво Христов, в последната си книга "Вътрешен Път". Едва 12-годишен на Иво е поставена тежката диагноза Неврофиброматоза тип 2, в следствие на няколко операции губи и слуха си. 

След 13 мозъчни операции, Иво не веднъж се е срещал от близо със смъртта. За последно - преди месец.

"Беше в реанимацията и тогава прогнозите не бяха никак добри. Казаха, че може би ще остане в кома, може би ще има умствени увреждания. Но месец и половина по-късно той е жив", сподели майка му Милена Димитрова.

Днес Иво и семейството му са изправени пред поредното предизвикателство. До момента българските лекари не им предоставят алтернативи за лечение. Затова те започват да го търсят в чужбина.

"Скоро пуснахме пост в неговата страница, че търсим контакти с хора със същата диагноза, хора, които знаят за някаква поддържаща терапия", не крие надеждите си Милена.

Въпреки препятствията, семейството на Иво е готово на всичко, за да може момчето да се изправи и да продължи да пише историята на своя живот 

"Може би, ключовата дума е обич. 26 години сме семейство. Всеки си знае функцията в цялата тази история. Аз съм 24 часа до него. Таткото е мъжът в къщата. Идва, когато може и ни подкрепя. А пък дъщеря ми, тя е човекът, който търси терапията", добави майката на Иво.

Може да подкрепите Иво Христов като закупите негова книга или:

- Като изпратите СМС с текст DMS IVCHO на номер 17 777 на цената на 1 лв.

- Чрез превод в дарителската ми банкова сметка: POSTBANK BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

- Чрез дарение в Pay Pal: ivohristov0102@gmail.com - Иво Христов

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
брамбазък
преди 2 години
Хора, да пратим поне по един смс! Не е много, но ако повече хора пратят - ще има полза! Сигнализирай за неуместен коментар