Рашков: В България много се краде, прокуратурата предпазва бившите управляващи

За услугите по "Хемус" обвиненият в пране на пари Борислав Колев подарил джип

12.12.2021 | 11:21 Редактор: Елеонора Танева

Колкото повече хора разберат сериозността на разследването за стотици милиони левове от държавния бюджет за мнимо строителство на АМ "Хемус", толкова по-добре. Толкова по-добре и за бъдещето, когато ще има и други управляващи, които няма да смеят да си позволят лукса да използват едни много удобни за присвоителна дейност конструкции като "ин хаус". Това каза пред БНР служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Рашков допълни, че Борислав Колев е концентрирал в себе си огромно количество финансови средства и е възлова фигура в престъпната схема. Разпитан е свидетел, който твърди, че е подписвал документи в банката за огромни суми пари. За услугата  получил джип.

"Това се неглижира от прокуратурата, изтъква се на преден план епизод от професионалните спорове между разследващите и прокуратурата. Прокуратурата, ръководена от Иван Гешев, забавя хода на разследването. Този ход ще доведе до отговорни фактори в управлението на страната до април тази година. Съмнявам се, че тази нереформирана прокуратура в настоящия момент би могла да изведе едно такова разследване с национално значение до успешен край. Прокуратурата предпазва бившите управляващи от наказателна отговорност в много случаи", заяви вътрешният министър. 

Имало и сходни случаи, по които МВР работи. Сред тях са ремонтите на язовири.

"Има и други направления, в които се работи, свързани са с крупни суми и са разходвани с лека ръка, безотговорно. В нашата страна много се краде", подчерта Рашков. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
йокин
преди 2 години
Господин,другарю,КРАДЕ СЕ ОТ1944,ДО ДЕН ДНЕШЕН.Тъй,че топлата вода,е открита. Сигнализирай за неуместен коментар