ГЕРБ: Няма никакви правни основания да освобождаваме помещенията

Черни облаци надвиснаха над централата на партията

10.12.2021 | 18:45 Редактор: Искра Ангелова

Културен опит на министъра на културата да изгони ГЕРБ от партийната централа в НДК. Професор Велислав Минеков лично дойде в сградата на площад "България", но не се срещна с партийните функционери.

Черни облаци надвиснаха над централата на ГЕРБ в последния работен ден на седмицата. Служебният министър на културата пристигна лично, за да направи първата стъпка по изгонването на партията на Бойко Борисов от последните два етажа в тази страда.

"Ще им намерим достойно място, помолил съм областния управител да търси такова, така че ще случи. Тези 2 етажа са взети с една нещастна заповед на г-н Плевнелиев, тази неясна полза, както те я определят, е наистина съмнителна", заяви проф. Минеков.

Според министъра на културата партията не е плащала наем от години заради промени в закона, гласувани от депутатите на ГЕРБ. Така НДК е ощетен със стотици хиляди левове, твърди Минеков. Днес обаче той предпочете да остави писмото на охраната и избегна сблъсък с активистите. 

От ГЕРБ обаче не видяха черни облаци, а само буря в чаша вода. 

"Молбата не е акт на министъра. Със същия успех вие може да го помолите да си освободи кабинета и там да си организира оранжерия", коментира Томислав Дончев. 

"Няма никакви правни основания да освобождаваме помещенията, които са ни дадени по силата на закона за ПП. Ние сме си изпълнили всички условия, които трябва да се изпълняват", категоричен бе Даниел Митов.

И поканиха журналистите на друг етаж в сградата, за да покажат, че има достатъчно пустеещи офиси. А за да бъде преместена партия ГЕРБ от НДК, е необходимо решение на Министерския съвет, твърди Минеков.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК