fallback

Депутатите се изпокараха заради "зеления сертификат", но отново не стигнаха до решение

От ДПС подкрепиха идеята за по-строг контрол за достъп до парламента

09.12.2021 | 18:50 Автор: Жаклина Иванова

"Зеленият сертификат" отново скара депутатите. Темата повдигнаха от ГЕРБ-СДС.

"Ще бъде ли парламентът приравнен към всички, които спазват "зеления сертификат" или не", попита депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Да поставяме "зеления сертификат" като някаква норма за влизане или не, всички ставаме съучастници да не се ваксинират хората. Тези дебати работят в обратна посока", каза депутатът от БСП Георги Свиленски.

"Зеленият сертификат" е дискриминационен повод и форма на документ. Самият вие, господин Ангелов, казахте, че това е дискриминационно отношение към българите", коментира депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

От ДПС подкрепиха идеята за по-строг контрол за достъп до парламента. Без изненада - категорично НЕ на идеята на ГЕРБ за "зелен сертификат" казаха от най-малката партия в парламента - "Възраждане".

От "Продължаваме промяната" и ДБ не се обявиха категорично против идеята, но поискаха темата да бъде по-широко обсъдена.

"Ще се въздържим от гласуване от темата за "зелен сертификат", посочи депутатът от ДБ Александър Симидчиев.  

Депутатите спориха буквално до последната минути преди заседанието да бъде закрито. В крайна сметка до решение не се стигна. Темата се очаква да бъде обсъдена на председателски съвет.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback