ГЕРБ: Или в НС да се влиза със "зелен сертификат", или той да отпадне за всички

"Двойният стандарт е норма за депутатите", заяви Десислава Атанасова

08.12.2021 | 10:18 Редактор: Жаклина Иванова

ГЕРБ настоя НС да вземе решение или да се влиза в сградите на парламента само със "зелен сертификат", или да задължи здравния министър да издаде заповед за отпадане на сертификата за всички.

Депутатите на Бойко Борисов, които този път са в опозиция, настояват парламентът спешно да обсъди двата проекта на решения, които ще внесе.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, вчера се е стигнало до опасния прецедент Председателският съвет да отхвърли предложението им в сградите на НС да се влиза само със "зелен сертификат".

"Това решение на мнозинството на промяната по своя характер има няколко последици. На първо място може би то дефинира кой в тази държава се счита за богопомазан или богоизбран, кои са тези, които не искат да спазват разпоредбите и заповедите, като че ли се намират само в тази пленарна зала", каза тя в декларация от името на ПГ на ГЕРБ.

"На второ място се доказа, че клетвата "да спазвам Конституцията и закона" вероятно за част от вас не важеше и в качеството ви на министри, а и в качеството ви на народни представители", уточни Атанасова.

Според нея става ясно, че двойният стандарт е норма за депутатите, пише dnes.bg.

"Вие показвате, че не зачитате труда на лекарите, които се борят вече две години с пандемията, скръбта на всички загубили свои близки и роднини. За вас човешкият живот и здравето на вашите колеги, на работещите в администрацията, журналистите, нямат никакво значение. Как е възможно изобщо да считате, че двойните стандарти трябва да са норма?", настоя Атанасова.

"Това ли е новият морал в политиката? Нали само преди дни заявихте, че ще се влага нов смисъл в думата народен представител. Очевидно новият смисъл на думата е, че за депутатите ще има едни правила, за останалите българи - други", изтъкна председателят на ПГ на ГЕРБ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК