Много студено начало на деня, задават се валежи от дъжд

Максималните температури в Западна България ще бъдат от 2 до 9 градуса, а в източните райони - до 13-14

09.12.2021 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

Утрото ще започне с отрицателни температури от минус 6 до 2 градуса, по морето - до 3 градуса. Преди обед ще има мъгли в ниските места и по поречията на Марица и Дунав. Следобед ще има слънчеви часове, като от запад ще се заоблачава. През нощта срещу петък в западните райони ще започнат валежи от дъжд. 

Максималните температури в населените места от Западна България ще бъдат от 2 до 9 градуса, а в източните райони - до 13-14, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините облачността ще бъде значителна, но преди обед постепенно ще намалява. Късно следобед и през нощта срущу петък над Рила и Пирин отново ще завали мокър сняг. Новата снежна покривка ще бъде от 7 до 10 см. 

В петък ще превалява дъжд главно в източната половина от страната, а следобед от запад бързо облаците ще намаляват. В събота ще се задържи дъждовно в западните части от страната. 

В неделя дъждовете ще бъдат често явление в източните райони, а на запад ще вали мокър сняг. В понеделник ще вали дъжд и сняг, по-интензивни валежи ще има в югозападните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК