ГЕРБ с флашмоб в подкрепа на "Труд": Обричаме собствената си крехка свобода

От партията разпръснаха днешния брой на "Труд" пред сградата на Министерството на културата

07.12.2021 | 13:46 Редактор: Елеонора Танева

След като вчера държавата запечата редакцията на вестник "Труд" заради неплатени сметки, днес от партия ГЕРБ организираха флашмоб пред Министерство на културата в подкрепа на журналистите от медията. 

От партията разпръснаха днешния брой на вестника пред Министерството на културата - символично погазване на свободата на словото.

"Ако "Труд" беше врътнал услужливо палачинката, далеч нямаше да става дума дали има режийни, платени сметки за парно, наем. Нещата щяха да бъдат цветя и рози. Но тук работят хора, които обичат мириса на печатарското мастило, това е чарът на "Труд", заяви журналистът Биляна Веселинова.

"Ако не се реагира, независимо какво отношение има към вестника, обричаме собствената си крехка свобода, която и без това виси на косъм. Това е солидарност с медиите в България", каза депутатът от ГЕРБ - Любен Дилов, който беше на импровизирания флашмоб пред Министерството на културата.

Рано тази сутрин сградата на редакцията беше разпечатана, за да могат служителите да изнесат оборудването си. Предстои да стане ясно дали ще има извънредна точка в дневния ред на Народното събрание по казуса.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК