КАТ с ценни съвети за студентите, които ще празнуват 8 декември

Зад волана да е най-опитният шофьор, препоръчват от "Пътна полиция"

04.12.2021 | 19:40 Редактор: Здравко Черкезов
КАТ с ценни съвети за студентите, които ще празнуват 8 декември

Въпреки ситуацията в коронавируса българските студенти се готвят да празнуват предстоящия си празник 8 декември. По традиция празникът е свързан с пътуване и неколкодневни празнувания в хижи, хотели и други подходящи за това места.

Затова от "Пътна полиция" призоваха младите хора, които ще потеглят на път за студентския празник, за отговорно и безопасно шофиране. Препоръката е зад волана да седне най-опитният шофьор от групата.

И още:

  • Шофирайте само на трезво! Не шофирайте пили или дрогирани!
  • Ако чувствате умора или сънливост, не тръгвайте на път!
  • Ако по време на път се чувствате зле, отбийте и си починете!
  • Бъдете концентрирани, не отклонявайте вниманието си при шофиране!
  • Не участвайте в нерегламентирани състезания (гонки)!

Във връзка с осигуряване на личната безопасност „Пътна полиция“ препоръчва за отговорно поведение на пътя - за предварителна информация за времето, за ремонти по избрания маршрут и за алтернативни пътища, проверка за състоянието на превозното средство, с което ще се пътува, и наличността на достатъчно течности за отделните му системи, зарядни устройства за акумулатори и мобилен телефон.

Задължително за празнуващите, на които предстои да шофират, е да си осигурят време за възстановяване както от веселбата, така и от алкохола. Ако младежите попаднат в рискова ситуация, първо да сигнализират на телефон 112, а след това на близките и приятели, съветват още от „Пътната полиция“.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК