Протестираха срещу смяната на управителя на болницата във Велинград

Медици подозират, че се цели фалиране на лечебното заведение и приватизация

01.12.2021 | 19:24 Редактор: Елеонора Танева

Напрежение в общинската болница във Велинград. Повече от 200 души излязоха на протест срещу смяната на управителя. Според тях промяната цели фалиране на лечебното заведение и приватизация.

Миналата седмица общинският съвет освободи временно изпълняващия длъжността управител на общинската болница. Мотивът за предложението беше, че болничното заведение се управлява неправилно.

"Общинската болница е с много задължения към доставчици и към НАП. Трудно успява да си покрива разходите ежемесечно", обяви общинският съветник Тодор Ушев.

С разлика от един глас настоящият временно изпълняващ длъжността управител беше сменен с нов. Това обаче предизвика сериозно недоволство в лечебното заведение. Според медиците проблемът е, че новият ръководител на общинската болница идва от конкурентната частна болница в курорта.

"Не е нормално управителят на една болница да предлага свой човек за управител на съседна болница. Обвиненията и доводите са лишени от сериозни аргументи. Финансово болницата е добре", убеден е д-р Георги Шопов.

Десетки хора от Велинград и региона също се включиха в протеста. 

"Не може община без общинска болница. Настояваме да се запази", призоваха гражданите. Медиците имат и решение.

"Законосъобразно трябва да се назначи дата за конкурс и по-добрият да спечели", предложи д-р Чавдар Калъчев.

Протестиращите настояват решението на местния парламент да бъде върнато за преразглеждане. Настояват и за категорична позиция по темата от местното ръководство.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК