Ще продължи ли влошаването на времето в страната?

Силният вятър причини множество щети

29.11.2021 | 18:54 Редактор: Теодора Патронова

Седмицата започна с рязко влошаване на времето. Жълт код за валежи е в сила за почти цялата страна. На места имаше и бурни пориви на вятъра.

Студен атмосферен фронт влоши времето днес у нас. Силен поривист вятър със скорост до 100 км/ч нанесе множество щети в по-голямата част от страната. Имаше и затворени пътища, но пострадали хора няма.

Десетки населени места в Родопите без ток и паднали клони и дървета, които затвориха пътища в Югоизточна България.

Рано сутринта силният вятър събори дърво на пътя Бургас - Созопол и затрудни движението в едното платно. Дърво се стовари и върху тото пункт в комплекс "Меден Рудник" в града. По обяд кипарис беше съборен близо до Автогара - запад. Силният вятър събори и светофарна уредба на възлово кръстовище в Бургас. Като по чудо при инцидентите няма пострадали.

В Ямбол и Сливен скоростта на вятъра в обедните часове достигна около 100 км/ч. По време на бурята дърво падна върху колата на улица в Ямбол. Вътре са били двама мъже.

От тази нощ очакваме рязко понижаване на температурите и преваляване на сняг. Образуваната снежна покривка ще бъде тънка и няма да създава проблеми.

По-обилен снеговалеж ще има в планините, както ви централна и западна България.

От утре очакваме температурите да паднат с 10 градуса надолу. Бурният вятър постепенно ще отслабва, валежите ще продължат.

Утре сутринта ще има снеговалежи, които ще спират в следобедните часове. Не такава ще е обстановката в планините, там ще бъде зимна приказка със снежна покривка около 15-20 см.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК