Жълт код за обилни дъждове в 19 области, в четвъртък ще се затопли

Максималните температури ще са от 8 до 15 градуса

29.11.2021 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

Дъждовно начало на новата седмица. Предупредителен жълт код за обилни дъждове е в сила за 19 области на страната днес. В Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич валежите ще бъдат съпроводени със силни пориви на вятъра. 

Денят ще започне с температури от 1 до 11 градуса, на север от планините, поради наличието на спускащ се топъл въздух, температурите на места ще са до 14-15. 

През деня облачността ще бъде значителна. Преди обед ще вали главно в северната половина от страната, а следобед по-интензивно в Южна България, където ще прегърми. През нощта срещу вторник временно валежите ще спират. Вятърът ще бъде до умерен от юг със скорост до 30 км/ч. 

Максималните температури в населените места ще са от 8 до 15 градуса, на север от планините и в източните райони - до 18-20, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Във вторник ще вали дъжд и сняг по високите полета, а в Рила и Пирин - мокър сняг. Над 1500 м снежната покривка ще достига около 7-10 см. В сряда ще бъде студено с повече слънце. 

В четвъртък ще се затопли, а следобед отново ще се заоблачава. В петък ще завали дъжд, по-съществено в южните райони. По планините ще вали мокър сняг.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК