Момче се разминало със смъртта по чудо, спаси го грешка при товаренето на багажа

Сложили куфарите му в друго превозно средство и така Джафер днес е жив

26.11.2021 | 13:44 Редактор: Елеонора Танева

На четвъртия ден след трагедията на магистрала "Струма" започва по същество една от най-мъчителните за близките на жертвите процедури. Български прокурор и следовател са в Скопие, за да вземат от тях ДНК материал за по-бързото идентифициране на загиналите. 

В секундите след катастрофата няколко от пътниците успяват да напуснат горящия автобус. Пострадалите са настанени в "Пирогов", където разказват на разследващите, че оцелелите са 8. Българските власти обаче регистрират само 7. Втори ден въпросът кой е осмият оцелял търси своя отговор. 

"Проверяваме колко пътници са пътували в четирите автобуса, колко са проверени на граничните пунктове на излизане от Македония. През това време българската прокуратура проверява колко са влезли през пункта от Турция", заяви главният прокурор на Северна Македония  Любомир Йовески.

Оказва се, че мъжът, за който македонските медии подозират, че е осмият оцелял, е българин. Той никога не се е качвал на автобуса, а най-вероятно името му е попаднало в списъка с пътниците по погрешка.

Друго объркване обаче, се оказва спасява сина на Екрем - Джафер.

"Благодаря на Бога, дали Съдбата така е искала... В този автобус е трябвало да бъде и моят син. Той беше с тази група на пътуването до Турция", споделя бащата.

Служителите на хотела, в който са били настанени екскурзиантите, оставят багажа на Джафер в друг от автобусите на фирмата. Помолили го да не прави проблем и да смени автобуса.

"Така се качил в другия автобус. За мен това е голямо щастие, ако може така се нарече в тази трагедия. Така е искал Господ, да спаси сина ми, да бъде днес тук- здрав и жив", казва със смесени чувства Екрем.

Джафер разбира за инцидента чак на границата. В автобуса загиват няколко негови приятели.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.
 
Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 2 години
Намерили са и пломба, правена в НюЙорк, което доказва американска следа Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 1
мистерия
преди 2 години
Много мистерия има в тази трагедия.... Най-голямата е, как автобусът е пламнал и изгорял за минути, ако е нямало туби с бензин, както твърди нашата прокуратура?! И това, че "намерили три пластмасови туби, но - празни"? То железата са изгорели, те намерили пластмасови туби..... Сигнализирай за неуместен коментар