Транспортирането и погребението на жертвите от "Струма" - за сметка на РСМ

Подготвят линейки, с които пострадалите да бъдат върнати в родината си

26.11.2021 | 10:17 Редактор: Елеонора Танева
Транспортирането и погребението на жертвите от

Правителството на Република Северна Македония е сформирало работна група, която да координира транспортирането на ранените при катастрофата на АМ "Струма" в България и на тленните останките на жертвите, съобщи МИА. Работната група, сформирана на правителствено заседание вчера, ще бъде водена от министъра на външните работи Буяр Османи. В нея участват също министрите на транспорта, на труда и социалната политика и на здравеопазването.

Правителството е инструктирало министъра на здравеопазването Венко Филипче да осигури линейки за транспортиране на ранените и изцяло да покрие финансовите разходи за превоза. в Северна Македония ще им бъдат осигурени необходимите здравни грижи, независимо дали пострадалите са здравно осигурени.

Министерството на външните работи ще отговаря за транспортирането на тленните останки на жертвите от автобусната катастрофа. Правителството заяви, че ще покрие разходите за погребенията. Министерството на вътрешните работи ще осигури полицейски ескорт, който ще съпровожда колите от границата с България до крайната им дестинация, информира БТА.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК