Общото събрание реши проф. Анастас Герджиков да остане ректор на СУ

Той запозна членовете на ОС с мотивите си да се кандидатира за президент

24.11.2021 | 14:28 Редактор: Здравко Черкезов
Общото събрание реши проф. Анастас Герджиков да остане ректор на СУ

Общо събрание на Софийския университет "Св. Климент Охридски" реши ректорът проф. Анастас Герджиков да продължи мандата си.

В заседанието на върховния колективен орган на университета участваха 336 регистрирани участници. Ректорът на Софийския университет запозна членовете на Общото събрание с мотивите си да се кандидатира за президент на Република България.

Той изрази готовност веднага да подаде оставката си, ако Общото събрание смята, че кандидатурата му за президент е повлияла негативно на Софийския университет. Членовете на Общото събрание подкрепиха ректора и изразиха общо мнение, че трябва да продължи мандата си.

Общото събрание прие годишните отчети на ректора, контролния съвет и университетския обществен застъпник. В следващите дни членовете на Общото събрание ще проведат таен избор за попълване на състава на Академичния съвет на Софийския университет от квотата на студентите, уточниха от университета.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
ФИТЦДЖЕРАЛД
преди 2 години
ПРОФЕСОРА СЕ ИЗЛОЖИ И Е РЕДНО ДА СИ ДАДЕ ОСТАВКАТА И ДА СЕ ПОСВЕТИ НА ПИСАНЕ НА ЧАЛГА ТЕКСТОВЕ. Сигнализирай за неуместен коментар