Христо Радков сподели конспиративна теория за трагедията с автобуса на "Струма"

Пожарът се е разразил много бързо, посочи председателят на Българското обединение на шофьорите

23.11.2021 | 21:35 Редактор: Здравко Черкезов

Трагедията с фатално запалилия се автобус на АМ "Струма" може да е политически акт. Тази хипотеза посочи председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков в студиото на "Денят ON AIR".

"Тези хора явно загиват от пожара, за който много вероятно първичният удар да е причина. Появи се конспиративна теория, че това е политически акт. Какво пречи на някого от другия автобус да остави една чанта, да предизвика пожар и оттам объркване", каза пътният експерт пред Bulgaria ON AIR.

Радков е на мнение, че с по-нова мантинела инцидентът можеше да се избегне.

"От кадрите се вижда, че липсва парче от мантинелата. Мисля, че ще го намерят в автобуса. Мантинелата е по стари стандарти и не е занулена, а ако беше, то можеше поне да го отклони. Автобусът удря мантинелата от нейната външна страна и впоследствие продължава направо, забивайки се между другите две мантинели. Там вече се е запалил, а между двете мантинели не може да се отворят вратите", обясни той.

По думите му е невъзможно нафта да е причинила пожара.

"Нафтата трудно се пали. Когато имаш почивка, до 30-ата минута след нея обикновено много малко хора са заспали. Щом и в лек унес не са могли да реагират адекватно, да избягат назад през счупеното стъкло, значи пожарът се е разразил изключително бързо. Това подхранва конспиративната теория", изтъкна пътният експерт.  

"Има много начини автобус да се запали, но това е нов автобус, направен с труднозапалими материали – нещо там е горяло много силно", добави Радков.

Председателят на Българското обединение на шофьорите е категоричен, че пътят не е причина за инцидента, въпреки че не е преасфалтиран от 15 години.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Мирослав
преди 1 година
Брато, колега си *** не Баш, межди крайната мантинела която ограничава магистралата и тая която е на острова, пич тя е сложена на средата на пътя 2м към средата човека в тая ситуация е следел крайна мантинела. За мен 30г стаж вината е на пътно строителя който в спедтил асфалт да направи по-дълбоки джобове и мантинелата да е равна с останалата, и грешката която е направил е че е следял в лошо време Дясна мантинела не лява, в ДАП Враца имах инструктор който казваше винаги по средата да избегаш ка Сигнализирай за неуместен коментар