Близнаци, младежи, 11-членно семейство: Трагедията на загиналите край Боснек

Сред оцелелите са двойката Лулзим Сюлеймани и Медина Лютфиу

23.11.2021 | 18:40 Редактор: Здравко Черкезов

Екскурзията в Турция е сред редовните, организирани от туристическите фирми. Хората тръгнали на пазар и разходка. Охранителни камери са запечатали секундите преди те да се качат в злополучния автобус и да потеглят към България. Близките на 45 души не предполагат, че те няма да се върнат у дома. 

Сред загиналите е и 4-членно семейство, заедно с двамата им 4-годишни близнаци. Живота си губят и 27-годишният Газменд Укали и 23-годишната Албина Белули. Укали е секретар в община Кичево. В Истанбул е празнувал рождения си ден с приятелката си. 

"Нямахме търпение да споделим радостта от рождения му ден. Току-що навърши 27 години. Той беше толкова привързан към този град. Не мога да повярвам, че тази трагедия се е случила. Всъщност това е голямата трагедия за всички онези семейства, които са загубили близки. Моля Великия Бог да ви даде сила, да ви даде търпение да го преодолеете. Не мога да повярвам", сподели кметът на Кичево Фамтир Дехари. 

11 души от едно семейство са част от загиналите в тежкия инцидент край село Боснек. Сред тях са начална учителка от село Студеничани и дъщеря ѝ, както и още двама души от същото село. 

"Около 20 и повече лица от община Студеничани. Много е жалко... Една учителка и непълнолетната ѝ щерка...", каза секретарят на община Студеничани Бурханедин Нухиу.

Основно училище "Исмаил Кемали" в Скопие, откъдето също има загинали ученици, е прекратило занятия, тъй като децата са много разстроени.  

При трагичния инцидент е загинала и 23-годишна студентка от Тетовския университет. 

"Юридическия факултет на Университета в Тетова и цялото албанско общество, днес губите звезда! Звезда на име Албина Белули. Студентка, която със своята скромност и образование беше вдъхновение за нас, нейните преподаватели! Албина, какво да кажа на твоите колеги, които постоянно ми звънят?! Обаждат ми се, защото знаят, че те обичах толкова много. Как да ги утеша, когато не мога да утеша дори себе си? Албина, много си мечтала! Работете толкова упорито и се учете! Почивай в мир, мой ангелски ученик", пише преподавател от Тетовския университет.

Сред оцелелите след фаталния инцидент са двойката Лулзим Сюлеймани и Медина Лютфиу. Те са успели да изскочат през прозорец на горящия автобус. Настанени са в "Пирогов" без опасност за живота.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 2 години
Пази се Боже... Ужасата страшна трудна трагедията. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Пази Боже...страшна трагедия. Сигнализирай за неуместен коментар