Патриарх Неофит с молитва за бързо оздравяване на оцелелите от автобуса

Той изказа съболезнования към близките на загиналите

23.11.2021 | 16:26 Редактор: Теодора Патронова
Патриарх Неофит с молитва за бързо оздравяване на оцелелите от автобуса

В съболезнователен адрес българският патриарх Неофит се помоли за бързо оздравяване на ранените при трагичния инцидент с автобус на АМ "Струма", в който загинаха 45 души. Патриархът също така изказа съболезнования на близките на загиналите. 

Неофит обърна внимание, че в тези тежки моменти си спомняме истината за кратковремеността на човешкия живот, а именно, че смъртта идва в един миг и отнема всичко.

"В седмицата, в която се молим за загиналите при пътнотранспортни произшествия, тази поредна трагедия ясно ни показва, че катастрофите и инцидентите по пътищата са вследствие на множество фактори.

С отеческа загриженост се обръщаме към всички, които шофират да бъдат разумни и отговорни по пътя!", написа още патриархът. 

"Всесърдечно се молим на Небесния наш Отец да упокои душите на загиналите при тежката катастрофа! Бог да ги прости и упокои там, където почиват праведниците!

Отправяме молитва към Лекаря на душите и телата – Всемилостивия Господ Иисус Христос да укрепи душевно и телесно ранените, и скоро да се върнат при близките си!

Изказваме съболезнования към семействата на загиналите. Бог да им дарува всегдашно утешение!", се казва още в съболезнованията. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК