Борисов към Радев: Крим бил руски? Дано нямате такъв подход и към суверенитета на България

Подобно изказване е недопустимо за държавен глава на европейска страна, написа лидерът на ГЕРБ

21.11.2021 | 09:25 Редактор: Здравко Черкезов
Борисов към Радев: Крим бил руски? Дано нямате такъв подход и към суверенитета на България

"Крим в момента е руски, какъв да е?". Не, г-н Радев, съгласно международното право Крим е незаконно анексиран от Руската федерация и окупацията му грубо нарушава териториалната цялост на Украйна.

Това написа бившият премиер Бойко Борисов във Facebook по повод репликата на държавния глава Румен Радев, че "в момента Крим е руски, какъв да е".

"Надявам се да нямате такъв подход и към суверенитета на България. Подобно изказване е недопустимо за държавен глава на европейска страна. Срещу думите Ви вече реагираха остро от Украйна, от Европейската комисия и от редица международни организации. Вярвам, че днес и българите ще Ви покажат отношението си. Време е да имаме президент, който ще спазва Конституцията и законите на страната и евроатлантическия курс на България. Добре че не открихте инициативата "Три морета" с тази позиция, че голямо давене щеше да падне!", заяви още лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 1
Кочо
преди 2 години
Крим го остави, мисли за бай Ставри :) Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
paragraf1
преди 2 години
Не става с нападки..Вие сте избрани от хората да ги ръководите, обединявате...Бъдете пример, а не ***! Сигнализирай за неуместен коментар