Покачва се дипломатическото напрежение между София и Анкара заради изборите

В част от секциите в Турция гласуването е отнемало по-малко от минута

19.11.2021 | 13:35 Редактор: Тодор Петров

Расте дипломатическото напрежение по оста София-Анкара. Българският посланик е бил привикан на разговор заради твърденията, че Турция се меси в изборите у нас. И че продължават агитациите в полза на един от кандидатите за президент преди балотажа в неделя.

Ангел Чолаков е бил привикан на спешна среща късно вечерта. Той е бил информиран, че твърденията на страната ни са неуместни. Анкара не одобрява и факта, че турският посланик в София е бил привикан на среща в българското МВнР. На посланика ни е била връчена протестна нота.

Турция не е спирала намесата си във вътрешните работи на България, смята Мажд Алгафари от Инициативния комитет на Румен Радев.

Според проф. Николай Овчаров от Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков, изборният туризъм у нас е познат от години. Неслучайно темата се оказва водеща преди втория тур на вота. Тезата, че зад проф. Герджиков седи Турция, се лансира от месец, но проф. Овчаров я определи като компромат.

Алгафари е на мнение, че всичко се диктува от Турция чрез ДПС. По думите му Турция никога няма да спре да иска да влияе и да влияе в България.

А според ЦИК на вота миналата неделя избирателите в Турция са били много активни, като в част от секциите упражняването на правото на глас е отнело по-малко от минута. Най-много са гласувалите за ДПС.

Вижте още в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 4
Анонимен
преди 2 години
ДС не подбира средства да не допусне проф. Герджиков президент, затова нападна с обвинения и Турция. Руските шпиони много се страхуват от Професора и най-много от заявените от него конституционни и законодателни промени, които биха ги ликвидирали ката структура , провеждаща руската политика от 32 години насам. Рано или късно с тях ще се справи Байдън. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 2 години
Само това ни липсваше сега Сигнализирай за неуместен коментар