Ново правителство с познати лица - кои служебни министри са готови за редовни

Николай Денков е готов да продължи работа и в кабинет на "Продължаваме промяната"

17.11.2021 | 19:15 Редактор: Елеонора Танева

Сред имената на министри, спрягани да запазят поста си и в редовен кабинет, са Бойко Рашков, Виолета Комитова и Николай Денков. И докато вътрешният министър към момента запазва мълчание, образователният заяви, че би приел подобна покана, ако я получи. 

"Ако правилно са поставени приоритетите, задачите – аз нямам проблем да работя с Асен Василев и Кирил Петков. Моята сила е в това, че съм експерт в наука, висше образование. Сега станахме и експерти по близалки и ваксини, но аз смятам, че това е по-скоро сила, отколкото слабост", заяви министър Денков.

Виолета Комитова също беше лаконична.

"Не съм водила такива разговори. Рано е още да отговоря дали съм склонна за такива преговори", беше кратка Комитова. 

Въпросът остана отворен и пред други бивши колеги на Петков и Василев от служебния кабинет. 

"Ако кажа "не" ще има мнозина, които ще бъдат зарадвани. Ако кажа "да" - звучи твърде неприятно за мен самия", коментира Велислав Минеков.

Други открито заявиха, че не са получавали подобни предложения.

"Аз не мога да си правя сам предложения. Това, което ще направя, е да запозная с работата ми дотук евентуалното мнозинство, което се сформира и те трябва да решат какво ще правят", обясни служебният министър на правосъдието Иван Демерджиев.

Военният министър Георги Панайотов също не е получил покана.

Трети подходиха към идеята с чувство за хумор. 

"Очаквам да разговарят с мен, не очаквам покана. Искам да бъда полезен на България по всякакъв начин. Трябва да питам жена си да ли е съгласна да продължа да бъда министър", пошегува се екоминистърът Асен Личев. 

Макар повечето имена на министри в бъдещия кабинет да не са известни, е ясно, че "Продължаваме промяната" ще искат Кирил Петков да е премиер, а Асен Василев - финансов министър.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години