Ресторантьорите: Въведете "зелен сертификат" за държавната и общинската администрация

"Бизнесът загива, действайте веднага", настояват от СЗБ и БАЗ

17.11.2021 | 11:01 Редактор: Тодор Петров
Ресторантьорите: Въведете

Изборите минаха. Бизнесът загива! Трябва да действате - веднага! - този призив отправиха ресторантьорите към властимащите и новоизбраните партии в 47-ия парламент.

"Малкият и среден български бизнес е поставен на колене и фалитите са далеч повече от оставките на лидери, чиито партии не са постигнали очакваните резултати. В условията на частичен локдаун с безумни цени на тока, намалено в пъти потребление, 100% разходи, никаква държавна подкрепа и тотална липса на интерес към малкия и среден бизнес сме подложени на геноцид", настояват от СЗБ и БАЗ.

"Осъзнаваме, че в момента сме ви маловажни, но напомняме, че много скоро ще се сетите за нас, когато дойде моментът да правите бюджет и установите, че при така свитото потребление данъци няма от къде да дойдат. Затова настояваме докато текат преговорите за съставяне на правителство, да не ни забравяте и в най-спешен порядък да осигурите държавна подкрепа със задна дата - от въвеждане на "зеления сертификат", за да спасите поне тези, които все още са оцелели", се казва още в позицията на ресторантьорите. 

Двете организации предлагат "зеленият сертификат" да бъде въведен и за държавната и общинската администрация, където има огромна концентрация на хора. И да важи само, когато страната е в "тъмночервена зона". 

"Не подхождаме с предубеждение и вярваме, че обещанията, които чухме по време на предизборната кампания, ще се превърнат в дела, с които да ни помогнете да оцелеем. Не ни разочаровайте, защото убиете ли нас, повличате цялата икономика", подчертават от СЗБ и БАЗ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


2
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години
1
1 rate up comment rate down comment 1
Ради
преди 2 години
И аз мисля, че е редно изискванията да важат за всички или за никой. Сигнализирай за неуместен коментар