Как да изберем обзавеждане за спалнята?

Леглото е мястото, на което всъщност тялото и ума ни си почиват

15.11.2021 | 17:17 Редактор: Искра Ангелова
Как да изберем обзавеждане за спалнята?

Една трета от човешкия живот преминава в сън. Този процес е от изключително значение за организма и като цяло за здравето ни, тъй като така се възстановяваме от натовареното ни ежедневие и се зареждаме с нови сили за справяне с новия ден. Именно това е причината спалнята да е едно от най-важните помещения в дома. За да го превърнем точно в магическото място, което трябва да бъде, е необходимо да обърнем специално внимание на обзавеждането му. Ако и на вас ви предстои този процес, то тази статия е за вас. В нея сме ви подготвили няколко съвета за перфектно обзавеждане на спалнята.

1. Негово величество леглото

Леглото е мястото, на което всъщност тялото и ума ни си почиват. Ето защо, е нужно да отделим специално внимание на тази мебел. На първо място, обмислете дали търсите легло за един или двама, искате ли да има табла, ракла и нощни шкафчета. Предлага се разнообразие от спални легла, които притежават различни характеристики и качества. За стандартни единични размери се считат 82/190, 90/190, докато при двойните най-често се срещат 144/190, 160/200, 180/200. Уверете се, че сте избрали продукт от достатъчно здрави материали и конструкция, обмислете модел с ракла или чекмеджета, който да улесни съхранението на спално бельо и други вещи.

2. Матракът

Огромна част от хората по света не се наспиват добре и се събуждат още по-уморени и с различни болки по тялото, без да осъзнават, че причината е неподходящият или вече амортизиран матрак. На пазара се предлага огромно разнообразие от матраци - с пружини или без, с мемори пяна, латекс, кокосова вложка, и тн. Отделете необходимото време, за да видите избраните модели на живо и да легнете върху тях, за да усетите удобството им. Така ще си осигурите комфортния сън, който заслужавате. В наши дни най-популярните модели съдържат покет пружини и мемори пяна и осигуряват ортопедична опора на тялото, за да се насладите на добрия сън.

3. Шкафове и гардероби

Много специалисти съветват да държите колкото може по-малко мебели в спалнята си, но няма как да минете без няколко шкафчета и гардероб. Разбира се, в магазините ще откриете много и разнообразни модели мебели за спалня, и е въпрос на вкус и практичност кои от тях ще изберете за себе си. През последните години се наложиха гардероби с плъзгащи врати и огледала, за да се спести място в стаята, без да се губи от функционалността и удобствата в нея. Скринове с чекмеджета и вратички са много подходящи за бельо и дрехи, а добрите механизми ги правят истинско удоволствие при ползване. Важно е вещите Ви да са добре организирани и прибрани по тяхното предназначение, за да се спестите време и нерви, когато са Ви необходими в забързаното ежедневие.

4. Спални комплекти мебели

Ако не желаете да избирате всеки компонент поотделно, в повечето магазини ще откриете модулни системи за обзавеждане на спалня. В най-честия случай, те се състоят от легло или спалня, нощни шкафчета, гардероб и скрин, решени в еднакви цветови гами и дизайн, с чиято помощ ще постигнете хармония и комфорт в спалнята.

5. Детайлите

Към вече обзаведената спалня можете да добавите няколко детайла, които да допълнят усещането за спокойствие и уют. Например, може да изберете пердета в меки цветове, които да пречупват светлината и да осигуряват покой на организма. Подходящи осветителни тела и декоративни възглавнички ще ждопълнят интериора в спалнята с красив акцент и добро настроение.

Къде да пазарувам?

Ако все още не сте сигурни откъде да закупите всичко необходимо, разгледайте голямото разнообразие от предложения за обзавеждане за спалня от Мебелна палата Лазур. Те ви предлагат отлично качество и достъпни цени, богат избор, консултация със специалист, лесна поръчка, бърза доставка на ниски цени и още много. Свържете се с техните учтиви консултанти по e-mail или телефон и им задайте всеки въпрос, който ви интересува за мечтаното Ви обзавеждане за спалня. Те с радост ще ви помогнат!

Снимка: Canva.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК