Секциите във Франция са много, гласуващите българи там - малко

Коментар на политолога Милен Желев

14.11.2021 | 11:05 Редактор: Тодор Петров

"Никой не знае колко са българските граждани във Франция. Говори се за около 30 хил. души, голяма част от тях не са пълнолетни. За днешните избори има открити 18 секции, 3 от тях са в Париж", заяви политологът Милен Желев специално за Bulgaria ON AIR от френската столица.

Предварително заявили желанието си да гласуват във Франция са 949 души. На изборите през април в страната е имало 17 секции, а през юли - 19.

"По повод президентските избори във Франция, които са през април 2022 г., вече цялата страна говори за тях всеки ден и във всички видове медии. Кандидатите вече се срещат с граждани от цялата страна. На българския политически живот му липсват активните дебати лице в лице между опонентите. Медийната среда трябва да е по-критична към българските политици", коментира Желев.

Франция, която е известна със своя пиперлив език, също е арена на компроматни войни, стана ясно още от думите му.

"Играчите си позволяват и непозволени средства, но запазват добрия тон и демонстрират, че ролята на политика е да има чест и достойнство", подчерта политологът.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Че те живеещите в чужбина какво общо имат с България,че ще определят,кой да ни управлява.Да гласуват за френски президент. Сигнализирай за неуместен коментар