Цветанов: Със скандала с машините ГЕРБ реализираха Костинброд

Ще излязат да гласуват твърдите ядра на тези партии, които разчитат точно на това, смята той

12.11.2021 | 18:45 Редактор: Теодора Патронова

На прага сме на избори 2 в 1. Как работят системите на държавата? 

"ГЕРБ предизвикаха скандала с машините за гласуване. Те реализираха Костинброд, както направи Мая Манолова 2013 година. Това е недоверие в изборното законодателство и в начина, по който ще се проведат изборите. Това при всички положения ще отблъсне доста от избирателите, които няма да се възползват от конституционното си право на глас и ще излязат да гласуват твърдите ядра на тези партии, които разчитат точно на това", каза Цветан Цветанов от Национално обединение на десницата в "Денят ON AIR". 

"Ако погледнем какви са преференциите на съответните партии в предишни избори, ще видим дали има контролиран или купен вот. Няма как в условията на нормален избор да постигнеш 15 600 преференции в един избирателен район. Адмирирам тези операции, които бяха проведени в някои от населените места", каза още той пред Bulgaria ON AIR. 

По думите му тази кампания е била като предишните две - кампания на отрицание, на невъзможност. Според него се поставят много дебели червени линии, които отвращават избирателите. 

"В момента с това политическо противопоставяне ние влизаме в една огромна, много тежка политическа криза, която ще рефлектира върху икономиката и всички останали сектори. В тази политическа криза се лишихме от възможността да получим от Европейската комисия авансови плащания по Плана за възстановяване и устойчивост", обърна внимание Цветанов. 

Той заяви, че ролята на президента е много сериозна, но безконтролна. 

"Аз съм убеден, че ще се намери някаква пресечна точка, защото страната ни се нуждае от действащ парламент. В момента е необходимо на държавата да има бюджет за 2022 година. Изключително важно е да знаем как ще подпомогнем бизнеса", поясни Цветанов. 

Той посочи, че е необходима дясна политика и дясно обединение.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
1 rate up comment rate down comment 1
MKS
преди 7 месеца
Каза човекът който никой не можел да накаже! Нали не ви е къса паметта народе! Сигнализирай за неуместен коментар