Бебе на 25 дни е с Ковид-19 в болницата в Хасково, прието е в тежко състояние

Лекарите веднага започнали лечение с антибиотици, кортикостероиди и кислородотерапия

12.11.2021 | 18:57 Редактор: Искра Ангелова

Три деца, едното от които бебе на 25 дни с Ковид-19, лекуват в детското отделение на хасковската болница. Бебето е прието преди два дни в тежко състояние, но вече е стабилизирано и се подобрява.

Майката води 25-дневното бебе в детското отделение на хасковската болница в сряда вечерта. То е било с тежка дихателна недостатъчност.

"Нашият дежурен лекар е направил тест и е настанено в Ковид сектора", каза началникът на детското отделение в МБАЛ – Хасково д-р Антоанета Канберова.

Лекарите веднага започват лечение с антибиотици, кортикостероиди и кислородотерапия.

"Дихателната недостатъчност е почти преодоляна, физикалната находка е редуцирана. Детето е в добро състояние, но е много рано още да се говори за изхода", допълни тя.

На следващия ден в болницата е приета и сестричката на бебето, която е на 5 години.

"Тя е била болна почти повече от седмица, предположихме че тя е източникът на заразяване, с пневмония, но няма дихателна недостатъчност. В по-добро състояние е, защото е по-голяма, вероятно", коментира още д-р Канберова.

Майката на децата е с отрицателен тест и засега няма никакви симптоми на заболяването. В Ковид сектора на детското отделение в Хасково в момента има общо три деца – двете сестрички, които са от община Чирпан, и момче на 6 години от Симеоновград.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК