След 3 седмици в кома с Ковид-19 медици от Пловдив спасиха колега

Само за нощ в стаята на д-р Георгиева починали петима души с коронавирус

12.11.2021 | 14:43 Редактор: Елеонора Танева
След 3 седмици в кома с Ковид-19 медици от Пловдив спасиха колега

Ковид-19 повалил дерматолога д-р Свитлана Георгиева, докато била на почивка в Бургас. Почувствала отпадналост и слабост в краката. Започнала лечението си в морския град, но след като получила и болки в корема, решила да се прибере в Пловдив, където да продължи лечението си.

Минала е през няколко болници, но състоянието ѝ се влошило. Преживяла е истински шок, когато в едно от отделенията за една нощ в нейната стая починали 5 млади жени.

"Децата ми страшно се притесниха и веднага ме преместиха в отделението за дихателна реанимация на пациенти с коронавирус в частна болница в Пловдив. Когато ме приеха, не можех да си вдигна ръцете и да си преместя краката, за да отида до скенера, започнах и да се задушавам", спомня си д-р Георгиева.

Три седмици е била в изкуствена кома. През това време сърцето ѝ спирало два пъти, но колегите ѝ успели да я измъкнат от смъртта, пише "Монитор". Преди да се зарази тя не вярвала в съществуването на Ковид-19, приемала го за настинка, която всеки може да преодолее. 

"Тук ме върнаха от Ада и сега живея втория си живот. През този месец и половина бях обградена с грижи и огромно внимание. Пред очите ми спасиха 90-годишна жена, на която обръщаха също толкова много внимание, колкото и на 20-годишните", споделя д-р Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК