Разделят Ковид екипите от СИК-овете при предаването на изборните резултати

"Зеленият сертификат" не е задължителен нито за гласоподавателите, нито за членовете на комисиите

12.11.2021 | 13:40 Редактор: Здравко Черкезов

Специална организация тече по отношение на предаването на резултатите от избирателните комисии. В отделни потоци ще бъдат разделени комисиите от училищата и подвижните Ковид екипи.

Дистанция, дезинфекция и дисциплина. Препоръките за предпазване от коронавирус важат с пълна сила при организацията на изборите. 

"Първоначално постъпват протоколите, след това идват тук и след като приключат работа, напускат", обясни областният управител на София - област Радослав Стойчев. 

В залите, където ще се струпат всички секции в края на изборния ден, е създадена организация. Еднопосочно движение и отделни помещения, където ще предават документите подвижните секции. 

"Внимателно оглеждат там, където ще се случат процесите и където няма възможност да отделят потоците, да създават безопасно разстояние между хората. Личните предпазни средства стриктно се следи дали се спазват", заяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов.  

Ако има организирана подвижна секция за заразените и контактните лица под карантина, желаещите да гласуват ще могат да бъдат вписани в списъците на карантинираните дори в деня на вота

"Събота и неделя ще има дежурни служители от РЗИ, които да дават актуална информация на подвижните секции за Ковид болни", увери директорът на РЗИ в София-област Розалина Чобанова. 

"Хората, които имат необходимост и желаят, могат да получат безплатни антигенни тестове, за да са сигурни, че хората, които са вътре, са безопасни", поясни зам.-министър Златанов.

"Зеленият сертификат" не е задължителен нито за гласоподавателите, нито за членовете на секционните комисии.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR (архив)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК