Очаква ни облачен ден с превалявания

Денят ще започне с температури от 9 до 14 градуса

09.11.2021 | 07:18 Редактор: Теодора Патронова

Денят ще започне с температури от 9 до 14 градуса, а по морето - до 12, 13 градуса. През деня ще бъде облачно с превалявания. Преди обяд ще вали в Северна България, а следобед валежите ще обхващат и източните райони.

Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 13 до 20 градуса, в югозападните райони - до 23, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще бъде ветровито с превалявания от дъжд и сняг, главно преди обед в Рила и Пирин. Над Стара планина валежите ще бъдат по-интeнзивни. Вятърът по високите части, над 2200м височина, ще бъде засилен от югозапад със скорост до 60 км/ч. Максимални температури на 2500м височина ще бъдат около 4 градуса, а на 1500м височина  - до 12.

Над България ще се заоблачава, а в Западна България облаците ще се уплътняват. В сряда валежите свършват и отново ще има много слънце, въпреки слънчевото време навън ще се задържи хладно. В четвъртък, петък и събота ще се затопли, ще има сутрешни мъгли, а през деня ще бъде слънчево. По морето ще се стелят ниски облаци, с условия за ръмежи. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК