Жена припадна след екшън във Враца: Роми отказаха да напуснат опасна сграда (ВИДЕО)

Същинското събаряне на бившата казарма започна след утихване на страстите

05.11.2021 | 14:18 Редактор: Здравко Черкезов

Започна събарянето на опасната сграда във Враца, в която живееха незаконно 12 ромски семейства. Хората отказаха да напуснат бившата казарма и се наложи полицаите да ги изведат принудително.

Местните власти осигуриха жилища на част от семействата, но пет от тях остават на улицата.

Планираното събаряне на бившата казарма във Враца, в която се бяха самонастанили 63-ма души, от които 31 деца, не успя да започне. Наложи се багерът да изчака в готовност. 

Имаше засилено полицейско присъствие заради създалото се напрежение. 

"А другите си заминаха, кой къде намери - там. А ние къде нямаме, наистина нямаме къде да идем, сме тук в калъп", оплака се Цветана Димитрова.

Представителите на местната власт обясниха, че на част от семействата са осигурени жилища, а на други е предложено да живеят в жп общежития в Орешник и Гара Бов, но те са отказали. 

"От общо 12 семейства, които пребиваваха на посочения адрес, четири семейства са настанени в общински жилища, пет семейства са тук и други три семейства, едно е в с. Баница, друго е в с. Бабино, а една възрастна баба е излязла на квартира с двете си внучета. Пет семейства остават", обяви ст. експертът в Областната администрация във Враца Албена Кисьова. 

Наложи се полицаите да отстранят хората от входа на сградата, за да може да започне събарянето. Заради напрежението една от жените припадна. На място пристигна и линейка. 

След като хората се успокоиха започна и същинското събаряне на бившата казарма.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК