Глас от БСП: Слави Трифонов и партията му провалиха два парламента

Вторият мандат трябва да отиде при Корнелия Нинова, смята Велизар Енчев

04.11.2021 | 21:40 Редактор: Здравко Черкезов

"БСП доказа и в миналия, и в априлския парламент, че е единствената партия, която е диалогична, предвидима и внася стабилност в политическата система. Но какво да кажа за партията на уважаемия Слави Трифонов? Тази партия провали два парламента. Слави Трифонов и неговата партия провалиха два парламента", заяви кандидатът за народен представител от левицата Велизар Енчев в "Денят ON AIR".

Енчев потвърди позицията на БСП, че няма да влиза в коалиционни преговори с ГЕРБ и ДПС. По думите му е от съществено значение левицата да е втора политическа сила на парламентарните избори и така вторият мандат да бъде връчен на Корнелия Нинова.

"Не можем да си позволим лукса да играем сценария от 45-ия и 46-ия парламент, когато партията на Слави Трифонов си гледаха часовника и повтаряха непрекъснато – "По-бързо да закриваме парламента, да ходим на нови избори". Това не значи, че не може да преговаряме да съставим редовно правителство и бъдете сигурни – то ще бъде съставено, но ако БСП е втора политическа сила", категоричен бе социалистът.

Според Енчев една от разделителните линии на БСП е изграждането на АЕЦ "Белене".

"Това е кауза на коалиция "БСП за България".  АЕЦ "Белене" трябва да се построи, защото всеки ден, в който все още не е взето решение и по същество се уважава перверзната теория на Бойко Борисов, че това е "един гьол, в който са потънали нашите милиарди", ще бъде жесток удар по българската икономика и стандарта на българските граждани", подчерта кандидат-депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Той все пак призна, че подобна подкрепа не се среща сред евентуалните коалиционни партньори на БСП, в частност "Демократична България", "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ".

"Правителство не може да има на всяка цена, но обединение около програма може да постигнем на всяка цена", смята Енчев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК