Зов за помощ: Момче с тумор в мозъка се нуждае от животоспасяваща терапия

Семейството събира 7000 лв. за 4 химиотерапии, за да има Андриан шанс за операция

06.11.2021 | 14:42 Редактор: Здравко Черкезов

Младо момче от Русе се нуждае от помощ, за да пребори тежко онкологично заболяване. След серия от терапии състоянието му се влошава и загубва способността да се движи и говори.

Шанс за живот му дава клиника в Турция, но за лечението му е нужна голяма сума пари.

До преди 5 години Андриан има щастлив и пълноценен живот. През 2016 г. младежът е диагностициран с тумор в мозъка. Следва тежка операция и лъчелечение, които не успяват да стабилизират състоянието на момчето. 

"Той загуби способността да ходи нормално, да се грижи за себе си без чужда помощ. Нещата станаха изключително сложни и отново се наложи ЯМР, след който беше установено, че образованието е огромно и шанс за операция в България, за съжаление, няма", сподели сестрата на Андриан - Камелия Георгиева.

Семейството е принудено да търси варианти в чужбина. 

"Обърнах се към Турция да търся помощ и там получих оферта от болница за 2000 евро, която беше събрана наскоро и той беше изпратен на изследвания в болницата", каза Камелия. 

Турска клиника предлага лечение от 4 химиотерапии, след които има вероятност да се направи операция за премахване на тумора. 

"Сега се налага да съберем 7000 лв. за тези 4 на брой химиотерапии, след които ще имаме шанс за операция", обясни сестрата на Андриан.  

Семейството на момчето е започнало кампания "Да правим меденки от вкъщи" и по този начин дарители да помогнат чрез закупуването на домашни меденки. Единствената мечта на близките му е Андриан да оздравее. 

Дарителска сметка: BG67UBBS80021024739450, титуляр: Гергана Ангелова Пометкова.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Анелия Апостолова
преди 1 година
Виждам , че информацията е от преди девет месеца. Актуална ли е дарителската сметка към днешна дата ? Сигнализирай за неуместен коментар
2
7 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Пуснете DMS за да могат хората да изпращат пари през телефона. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Дано се отзоват повече хора, но съм сигурна, че ще се съберат парите. Успех с лечението! Сигнализирай за неуместен коментар