Ресторантьори събарят заведенията си: Правителството взе хляба от ръцете ни

Протести на собственици на заведения днес в цялата страна

28.10.2021 | 13:43 Редактор: Искра Ангелова

Протести на ресторантьори и собственици на заведения днес в цялата страна. Работещите в бранша се против въвеждането на зелените сертификати, заради които заведенията, според тях, остават без клиенти. Очертават се и фалити, а в Казанлък собственици на заведения започнаха да ги събарят заради високите наеми.

От 20 години Антон стопанисва ресторант в центъра на Казанлък. Решил се е на крайното действие и да демонтира 200 кв.м. от заведението си, защото вече не може да си позволи да плаща наема.

"Едно заведение, което вече 20 години работи в центъра на Казанлък, трябва да приключва работа заради мерките и рестрикциите, които взема правителството от днес за утре. И иска да унищожи нашия бизнес, нашия бранш, нашия поминък. Да вземе хляба от ръцете на нашите работници", каза Антон Каракоев.

"С тези ограничения, които ни налагат, нашите клиенти избягаха. Нашите клиенти вече си промениха начина на живот. Отвикнаха да излизат по заведения, отвикнаха да се хранят по заведения. Всичко е на опашките на големите хранителни вериги и вкъщи", допълни той.

Представителите на бранша в Казанлък са готови дори на гражданско неподчинение, ако държавата не им предложи адекватно решение.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
3 rate up comment rate down comment 1
Талибан
преди 1 месец
Ами защо не протестираха, когато асоциацията им искаше налагането на престъпния зелен сертификат?!?!? Фалит за всички колаборационисти! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Байчо
преди 1 месец
Еми супер, по-малко кръчми = по-здравословен начин на живот и по-евтино ядене и пиене. Сигнализирай за неуместен коментар