Ексклузивно в "Денят ON AIR": Д-р Стойчо Кацаров часове преди влизането в сила на новите мерки

"Въведените мерки не са с цел да принуждават хората да се ваксинират", посочи здравният министър

20.10.2021 | 17:53 Редактор: Жаклина Иванова
Ексклузивно в

Тази вечер, веднага след централната новинарска емисия, здравният министър Стойчо Кацаров ще бъде специален гост в предаването "Денят ON AIR" с водещ Ганиела Ангелова. В ефира на Bulgaria ON AIR той ще коментира причините за въвеждането на по-строги мерки в страната, които предизвикаха протести и обществено недоволство.

В студиото на предаването д-р Кацаров ще коментира още възможно ли е "зеленият сертификат" да обърне хода на ваксинационния процес в страната, след като днес, часове преди влизането в сила на новите мерки, се наблюдаваше засилен интерес от българските граждани и се извиха опашки пред ваксинационните пунктове. Доктор Кацаров ще отговори и на множество неизяснени въпроси, свързани с различни казуси за получаването на "зелен сертификат".

Във връзка с усложняващата се ситуацията с разпространението на Ковид-19, от 00:00 часа тази вечер влизат в сила нови ограничителни противоепидемични мерки, разписани в заповед на здравния министър д-р Стойчо Кацаров.

"Въведените мерки не са с цел да принуждават хората да се ваксинират, а да се намали разпространението на вирусите", заяви той по време на брифинг в Министерски съвет.

Кацаров уточни, че епидемичната ситуация в страната е изключително сериозна, високият брой на заразени хора поставя под риск капацитета на лечебните заведения. 

Не пропускайте разговора със здравния министър д-р Стойчо Кацаров – тази вечер, 20 октомври, в предаването „Денят ON AIR“, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК