Разбита и наводнена пешеходна алея след направен "ремонт" в София

Ако видите нередност, подайте сигнал в HelpBook

19.10.2021 | 20:40 Редактор: Анисия Иванова
Разбита и наводнена пешеходна алея след направен

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за проблеми в столичния квартал "Младост". След извършен ремонт на нежилищен имот околното пространство е повредено, наводнено и силно замърсено със строителни отпадъци.

"Изпълнителите на ремонта са премахнали антипаркинг колчета, поставени преди година от общината, в резултат на което се паркира в алеята и прилежащите на детска площадка тревни площи.

След поставянето на ново покривно отводняване с улуци дъждовната вода се оттича директно по настилката и прави невъзможно придвижването по алеята, която се използва ежедневно и денонощно от хиляди живеещи в Младост 3 и Младост 4. Алеята се използва от десетки майки с колички и пенсионери, ограничавайки достъпа им до детските площадки и до пенсионерския клуб.

Преминаването по алеята е изключително опасно и трябва да се вземат незабавни мерки преди началото на снеговалежите, тъй като при температури под и около нулата ще се превърне в опасна и смъртоносна пързалка", пише в сигнала.

Авторът изброява и други наболели проблеми - новопоставените улуци наводняват бетонните кабелни шахти, няма абсолютно никакво осветление, а там, където се засичат двете настилки (асфалт/плочки), няма стъпало, а има опасен 25/30 сантиметров "подскок", готов да изненада и осакати всеки незапознат с условностите на терена.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК