Нинова: Здравеопазването не е търговия, целта ни е здрав и образован народ

"Най-голямата ни задача е да дадем спокойни зимни месеци", посочи лидерът на БСП

19.10.2021 | 11:23 Редактор: Жаклина Иванова
Нинова: Здравеопазването не е търговия, целта ни е здрав и образован народ

"Днес е Денят на Свети Иван Рилски, нека пази България и българския народ. Днес всяко българско семейство се тревожи как ще посрещне зимата, как ще си плати сметките за ток, за парно, дали някой негов близък няма да се разболее. Ние разбираме тези тревоги и знаем, че нашата отговорност е да дадем решение на проблемите". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Най-голямата задача пред БСП е да даде стабилност на България, сигурност на семействата и предвидимост на българския бизнес, посочиха от пресцентъра на партията.

"Най-важното е да ви гарантираме спокойни зимни месеци. Настояваме в следващия парламент:
- Да се намали ДДС от 20% на 9% на енергоносителите, на основните храни;
- Да се разшири броят на енергийно слабите семейства и размерът на помощите, които да им се дадат;
- Свръхпечалбите, натрупани в енергийните производители и търговци да се разпределят справедливо върху българския бизнес и икономика, и върху българските домакинства;
- Да постигнем онова национално съгласие, което да ни гарантира перспектива, че ще имаме нова ядрена мощност, която да ни даде сигурност и стабилност в бъдеще"
, подчерта социалистът.

"Имаме и своите конкретни мерки за здравеопазване. Нека да се погрижи държавата в този момент за държавното и общинско здравеопазване. Да определим защитените болници в онези отдалечени региони, където нашите сънародници не могат да стигнат до достъпно и качествено здраве. Да осигурим на нашите лекари и медици достойното заплащане, да им гарантираме спокойствие в тези трудни и за тях дни", обясни Нинова.
 
Лидерът на БСП изтъкна, че от партията 5 години се борят срещу стария модел на управление.

"Да започнем от промяна в законодателството – здравеопазването да не бъде търговия. Образованието,  освен количество, да трупа и качествено знание, и възпитание за нашите деца. Нашата дългосрочна цел е здрав и образован народ, който има работа и живее достойно с високи доходи, живее в чиста и просперираща България. Имаме много ясен план как да стане това", убедена е Нинова.
 
Социалистът се обърна и към лидери на другите партии.

"Днес повече от всякога е време да бъдем държавници, ако милеем за добруването на народа си, а не просто партийци, залегнали в битките за един, два или повече гласове на тези избори. Изправени сме пред безпрецедентни кризи и сега ще проличи кой е отговорен, кой е диалогичен, кой е мъдър и разумен, за да преведем страната си и народа си през тежките месеци, които предстоят", каза тя.
 
"Ние от "БСП за България" ще бъдем гарант, ще бъдем стълб на стабилност, на сигурност и на предвидимост в следващия парламент, както бяхме и в предишния",
категорична е Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК