По-строги мерки в Ямболско, засягат учениците и търговските обекти

Детските градини и яслите са отворени, но при строг сутрешен филтър

18.10.2021 | 08:40 Редактор: Жаклина Иванова
По-строги мерки в Ямболско, засягат учениците и търговските обекти

От днес в Ямболска област влизат в сила по-строги противоепидемични мерки, тъй като заболеваемостта надхвърли 500 на 100 000 души. Учениците от 5 до 12 клас преминават на ротационен принцип.

В дистанционна форма на обучение от днес са учениците от 5, 6, 9 и 11 клас. От Регионалната здравна инспекция уточняват, че в електронна среда ще преминат учениците от градовете Ямбол, Елхово, Стралджа и Болярово, докато за тези от селата, остава присъственото обучение.

Детските градини и яслите са отворени, но при строг сутрешен филтър.

Засилени мерки срещу разпространението на Ковид-19 ще се прилагат и в търговските обекти, въвежда се еднопосочно движение на пазарите. На последния Медицински съвет беше взето решение и за начина на провеждане на предизборните прояви.

"Допускаме да се провеждат срещи с избирателите, но при възможност тези срещи да бъдат на открито, при физическа дистанция, с маски, а при невъзможност, да бъдат на закрито, на не повече от 20 избиратели на такава среща", посочи директорът на РЗИ- Ямбол д-р Радостина Калчева, цитирана от БНР.

В момента в Ямбол действа ефективно само една Ковид зона. Очаква се от тази седмица да се включи и втората, за която е сключен договор със Здравната каса, но поради технически причини остава затворена.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК