БСП: Следващият кабинет ще бъде подложен на двойна преса - отвътре и отвън

Партията има 7 решения

17.10.2021 | 21:28 Редактор: Теодора Патронова
БСП: Следващият кабинет ще бъде подложен на двойна преса - отвътре и отвън

Сега трябват конкретни и работещи  решения, а не лозунги и клишета. Следващият парламент и правителство ще бъдат подложени на двойна преса - отвътре и отвън. Това се казва в позицията на БСП.

От левицата предлагат няколко решения за справяне с проблемите в държавата.

В помощ на семействата и българския бизнес  трябва да се намали ДДС на основни храни от 20 на 9%. Освен това намаляване ДДС на енергоносителите от 20 на 9%.                                              

От партията смятат, че свръхпечалбите на производители и търговци на ток трябва да се преразпределят справедливо на семействата и предприятията, благодарение на които са натрупани.

На енергийно бедни семейства БСП предлага да се осигуряват по 200 киловатчаса безплатно от държавата.      

Според левицата са необходими драконовски мерки против спекулата и всеки, който използва ситуацията, за да трупа милиони за сметка на изнемогващия народ, да си получи наказанието.         

БСП подчертава, че РС Македония не може да стане член на ЕС за сметка на българския национален интерес, история и внушавайки омраза и дискриминация спрямо хора с българско самосъзнание.                      

Според партията борбата срещу насилието над жени трябва да е с всички средства, но джендър идеология и политики срещу семейните ценности - не. Това противоречи на българската Конституция, на българската народопсихология и българските традиции.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК