Повече легла в болниците за пациенти с Ковид-19 в София, 28 са за деца

1682 пациенти с Ковид-19 ще могат да се лекуват в болници в столицата

15.10.2021 | 17:20 Редактор: Елеонора Танева
Повече легла в болниците за пациенти с Ковид-19 в София, 28 са за деца

От събота броят на леглата в столичните болници за лечение на пациенти с Ковид-19 се увеличава, съобразно Националния оперативен план за справяне с пандемията. Заповедта е на директора на Столичната регионална здравна инспекция.

В София общият брой на леглата за лечение на заразени с коронавирусна инфекция, предвиден за 4-то ниво на заболеваемост, е 1682, като 286 от тях са за пациенти, нуждаещи се от интензивно лечение.

От общия брой предвидени легла за лечение на деца /педиатрични легла/ са предвидени 2 в болница "Пирогов", 10 - в Специализираната болница за активно лечение по паразитни и инфекциозни болести "Проф. Иван Киров", 1 - в болница "Токуда", 4 - в болница "Лозенец", 8 - в болница "Здравето - 2012", 3 - в Специализирана болница за активно лечение по детски болести "Проф. Иван Митев".

Две неонатологични легла - за лечение на бебета, заразени с инфекцията, са предвидени в болница "Лозенец", 2 - в Първа АГ-болница "Св.София", 3 - в Специализирана болница за активно лечение по детски болести "Проф. Иван Митев".

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК