Между 4000 и 6000 българи отиват на екзотични почивки в червени зони

Пикът в пътуванията ще бъде около Коледа и Нова година

13.10.2021 | 09:02 Редактор: Тодор Петров
Между 4000 и 6000 българи отиват на екзотични почивки в червени зони

Между 4000 и 6000 българи ще стегнат куфарите за екзотично пътешествие тази есен и зима, въпреки че повечето от най-желаните дестинации са в червената зона за разпространение на Ковид-19. Това п

Пикът в пътуванията ще бъде около Коледа и Нова година, а места се запазват от сега, пише в. "Телеграф", позовавайки се на проучване сред туроператори и експерти в областта на туризма.

Занзибар отново се връща на сцената и офертите за танзанийския остров валят, след като там дъждовният сезон приключи. Сега е най-доброто време за почивка там, убеждават ни туроператори. От една от фирмите, които организират екзотични екскурзии, посочват, че първият чартър до Занзибар е на 4 декември. После ще има около Нова година, а офертите се разграбват като топъл хляб.

Справка в сайта на Министерството на здравеопазването сочи, че Танзания е в червената зона заради разпространението на Ковид. В червената зона са и други топдестинации като Малдиви и Колумбия, а останалите са в оранжевата. Това обаче не плаши българите, решили да избягат от студовете, дъждовете и мъглите у нас на плажовете на някой екзотичен остров. 

"Коронавирусът не пречи на тези пътувания. Тези, които пътуват, не се плашат от Ковид. Хората претръпнаха. Туристите престанаха да се интересуват като миналата година дали някоя държава е в червената зона", коментира директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Повечето туроператори имат договори с определени лаборатории, които предлагат PCR на преференциална цена от 50 лева за клиентите им. Тест се прави два пъти – преди отиване и след завръщането. Офертите включват също медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване от Ковид-19.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК