ИПБ: Едни обръчи от фирми ще заменят старите в строителството на пътища

Фирмите и работниците се превръщат в жертви на политическото противопоставяне, пише в позицията на Института за пътна безопасност

11.10.2021 | 12:13 Редактор: Елеонора Танева

Протестите в строителния бранш са политически. Тази позиция изразиха от Института за пътна безопасност.

"Това е класическа политическа наказателна акция от страна на служебното правителство срещу обръчи от фирми, които са нарочени за близки до една политическа партия. От друга страна нежеланието на служебното правителство да извърши международен одит за качеството и сигурността на нашите пътища ни показва, че се подготвя създаването на нови  обръчи от фирми, които да работи по същия модел, но за друг политически субект", пише в позицията на Института.

Изразяват изненадата си, че строителните фирми не предприемат съдебни действия срещу Агенция "Пътна инфраструктура" за неизплатените им суми. Според ИПБ политическото противопоставяне превръща строителните работници, фирмите и всички граждани, ползващи пътищата на България, в жертви.

"Институтът за пътна безопасност напомня на министър-председателя г-н Стефан Янев, че политическата и човешка отговорност за безопасността на нашите пътища е негова отговорност", пише още в позицията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години