Пътните строители парализираха София: Всеки ден ще е така, докато Янев ги приеме (+СНИМКИ)

Протестът им отново е заради неизплатените пари към фирмите и забавянето на заплатите

11.10.2021 | 09:44 Редактор: Тодор Петров

Четвърти протест на пътните строители се провежда в центъра на София. Браншова камара "Пътища" организира протест пред Министерския съвет, който започна в 9 часа днес. 

Протестът започна малко преди 9 часа пред МС, където бяха докарани над 130 камиона, очаква се да се включат 3000 души.

От Браншова камара "Пътища" искат държавата да изплати на фирмите близо 900 милиона лева за извършени вече от тях дейности. Настояват и за оставката на регионалния министър Виолета Комитова.

Заради недоволството за неизплатените пари към фирмите и забавянето на заплатите, работниците блокираха бул. "Цар Освободител" в Триъгълника на властта и поискаха за пореден път оставката на министъра на Регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова. 

Според камарата част от фирмите са пред фалит, а работниците не са получавали заплати през последните месеци. От МРРБ вече съобщиха, че държавата е изплатила авансово над 1 милиард лева на част от тези компании. 

Регионалният министър настоява за индивидуални срещи с всеки собственик на засегната компания, за да се гарантира, че парите ще бъдат насочени по предназначение. От Министерството на труда и социалната политика обявиха, че няма компании в строителния бранш, чиито работници да са съкратени или да не са получавали заплати. 
 

Пътищарите обявиха, че ще протестират всеки ден с камионите по улиците, докато служебният премиер Стефан Янев не ги приеме, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.  

Протестът в центъра на София обърка движението, част от основните артерии са задръстени.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Аз мисля, че трябва задължително да им се платят заплатите на тези хора! Обикновените работници в тези фирми нямат вина за нищо! Сигнализирай за неуместен коментар