Двуседмичен локдаун във Видинско заради многото заразени с коронавирус

Строгите мерки ще важат до 24 октомври

11.10.2021 | 10:20 Редактор: Тодор Петров
Двуседмичен локдаун във Видинско заради многото заразени с коронавирус

От днес до 24 октомври, поради повишена заболеваемост, на територията на област Видин се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки. Преустановява се провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове, танцови, музикални и др. школи.

Преустановяват се посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца. Преустановяват се провеждания на събирания от частен характер (сватби, кръщенета и други).

Преустановяват се провеждания на конгресно-конферентни мероприятия, семинари конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

Преустановяват се провежданията на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи.

Преустановяват се провежданията на масови спортни събития, както на закрито, така и на открито, с изключение на включените в годишния държавен спортен календар, като те се провеждат без публика.

Преустановяват се посещенията на фитнес зали, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни (медикъл СПА) центрове, СПА центрове, уелнес центрове и таласотерапевтични центрове.

Посещенията на кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви на закрито се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, заемане само на седящи места през едно, спазване на физическа дистанция от най- малко 1,5 м между посетителите и носене на защитни маски за лице.

Преустановяват се организирани групови посещения на музеи и галерии.

За учениците от област Видин се въвежда ротационен принцип на обучение, както следва:

12.1. за периода от 11.10.2021 г. до 17.10.2021 г., класовете 1, 2, З, 4, 7, 8 и 12 клас се обучават присъствено, а класовете 5, 6, 9, 10 и 11 клас преминават в обучение от разстояние в електронна среда;

12.2. за периода от 18.10.2021 г. до 24.10.2021 г., класовете 1, 2, З, 4, 5, 6, 9, 10 и 11 клас се обучават присъствено, а класовете 7, 8 и 12 клас преминават в обучение от разстояние в електронна среда.

Детските градини и ясли са отворени, като работят при строго спазване на противоепидемичните мерки. Площадки за игра и паркове са отворени при специален режим на посещение - спазване на дистанция и избягване на струпване на хора.

Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт от област Видин.

Преустановяват се посещенията/свижданията в лечебните заведения. Допускат се само изключения в някои ситуации (терминално болни, по преценка на директора на лечебното заведение и въведени конкретни мерки).

Преустановяват се посещенията/свижданията в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в тези за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Допускат се само изключения в някои ситуации (терминално болни, по преценка на директора на институцията и въведени конкретни мерки).

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
хана
преди 2 години
И като затворят,какво?Това ще спре ли вируса?Защото масово хората не се научиха,че до лекар се ходи само ,ако има належаща нужда,а не да си мерят кръвното или поредната кашлица.Много ясно,че ще бъдат тествани,за да ги обсужат и така *** ще се озоват в отделение.Хайде берете грижата на хората за доходите,че вече са на ръба,а не кои *** и кои не!Все от нещо се мре,никой не живее вечно.Министърчето не мина ли пак по болниците да нарежда,че трябва да има болни?Не болни,а ***. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Егати...
преди 2 години
Почна се със затварянето. Дано след изтичане да не удължат с още 2 седмици и още 2, и така до ляото. Сигнализирай за неуместен коментар