Актьорът Джони Пенков пред "Умно село": Човек се ражда свободен

Bulgaria ON AIR излъчи епизода "Случаят Джони" от поредицата в памет на легендарния звукоинженер

10.10.2021 | 20:36 Редактор: Жаклина Иванова

Тези дни ни напусна звукоинженерът, актьор и ненадминат чешит Георги Пенков - Джони.

"Човек от светлата и смешната страна на живота. От онези, които не се уморяват да измислят света, да се шегуват с него, да му отстояват", написа за него писателят Георги Господинов.

По повод кончината на тази незабравима личност от българския духовен пейзаж на 10 октомври Bulgaria ON AIR излъчи епизод от поредицата "Умно село", който носи заглавието  "Случаят Джони".

Във филма Джони е рожденик и по този случай от саморъчно сглобеното от него радио го поздравява с дълбокия си дрезгав глас лично Марлене Дитрих.

Зрителите видяха как доайенът на "триото Джони, Джеки и Чарли" взима интервю от себе си, спира въображаем влак, оставя се да го арестува Държавна сигурност, записва звуци на площад "Славейков" и разказва за добре облечените си роднини от фотографиите. Родът Пенкови са не само добре облечени – те са добре образовани и видни личности в обществения живот дали много на България. С обичайното си чувство за хумор Джони разказва за София от неговото детство, за купоните от младостта, за киното, за приятелите.

Проникновените му сентенции и станалите вече класика телефонни интервюта, откъси от хумористичните му появи в легендарните "Фокуси" и още изненади могат да видят всички зрители в епизода "Случаят Джони" от документалната поредица "Умно село".

Гледайте целия филм във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК