Художествено-документалната поредица "Умно село" представи майстора на цигулката Йосиф Радионов

"Свирещият проповедник" е името на първия за есента епизод на предаването по Bulgaria ON AIR

03.10.2021 | 21:30 Редактор: Елеонора Танева

Съвсем скоро забележителният цигулар и виолист Йосиф Радионов отпразнува своя 70-годишен юбилей. По този повод документалната поредица "Умно село" се завърна за нов, изпълнен с вдъхновение, изкуство и култура сезон в ефира на Bulgaria ON AIR на 3 октомври, от 19:30 часа.

В главната роля в епизода застана именно самият Йоско, както всички наричат големия виртуоз.

Завършил "Музикалната Академия" в звездния випуск на Минчо Минчев, той е от онова поколение виртуози на инструмента, за което е характерна и широката музикална и всякаква култура, и любопитството към света, и несекващото желание да се опитват нови и нови неща. 

Името му отдавна е записано в Златната Алея на музиката и в сърцата на десетките му ученици – преуспели музиканти по световните сцени. Ала неговата обаятелна и нестандартна личност, буквално пръскаща светлина, е допълнителното изкушение за камерата на поредицата "Умно село". За да стане той нейното следващо лице...

"Три са факторите – талант, голяма доза труд и не по-малко късмет. Защото човек може да бъде много подготвен, но да няма възможността да се възползва от добри условия, където да се развие и да го чуят", споделя наблюденията си за пътя към успеха в музикалното поприще големият виртуоз.  

Гледайте целия филм във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК