fallback

Протестиращи: Ивайло Иванов носи отговорност за полицейското насилие

Той трябва да бъде съден, а не назначаван на държавни хранилки", заяви председателят на "Боец" Георги Георгиев

08.10.2021 | 19:46 Автор: Елеонора Танева

Протест пред Столичната община срещу назначението на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов за началник на Столичния инспекторат. Демонстрацията беше организирана от гражданско движение "Боец" и подкрепена от "Демократична България". За кратко протестиращите блокираха улица "Московска" пред Общината и призоваха за отстраняването на Иванов, както и за оставката на кмета на София - Йорданка Фандъкова.

Иванов беше уволнен от първия служебен кабинет на Стефан Янев заради скандала с битите от полицаи протестиращи през лятото на миналата година.

"Ивайло Иванов беше главен секретар по време на протестите и полицейското насилие. Той носи пряка отговорност, той трябва да бъде съден, а не да бъде назначаван на държавни хранилки", заяви председателят на "Боец" Георги Георгиев.

"Това е човек, който няма никаква компетентност, свързана с местната власт. Той е изключително компрометиран, в основата на полицейското насилие, който не изрази капка съжаление, че български граждани са бити от полицията", общинският съветник от ДБ Методи Лалов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback