Бездомни кучета тероризират жителите на Видин, нападнали и 9-годишно дете

Те поискаха спешни мерки от общината

07.10.2021 | 19:44 Редактор: Искра Ангелова

За терор от бездомни кучета се оплакват жители на Видин. Те поискаха спешни мерки от общината заради всекидневните нападения на четириногите. Ситуацията излиза извън контрол преди ден, когато глутница от кучета напада и поваля на земята възрастна жена.

Датата е пети октомври, а часът около 18:00. Галина отива да изхвърли боклука, но около контейнерите за смет я чака неприятна изненада. 

"Започнаха да лаят и аз се обърнах, започнах да тичам и едно от тях ме захапа отзад", сподели нападнатата жена.

Това обаче не е първият такъв случай. Всички тези хора по един или друг начин са били нападани от глутницата.

"Изведнъж се спусна към мен едно бяло, пълничко куче, което се озъби. След малко се появи друго, черно куче, наобиколиха ме отпред и отзад, много се изплаших. В последния момент едното ме захапа и сега съм с превръзка на крака, както и шевове", коментира Лидия Трифонова.

9-годишната дъщеря на Полина също е била нахапана от кучетата, миналата година. Обърнала се към общината, но без резултат.

"Не мога да разбера защо трябва да сме затворници в собствените си домове и никой да не предприема нищо. Нека да ги отведат или задържат някъде", апелира Полина Петкова.

По закон общината може да вземе бездомно куче, да го кастрира и върне на същото място от което е взето.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 2 години
Общината да не се ослушва, а да си върши работата ! Нито едно от кучетата на видеото не беше кастрирано ! Програма на Общински съвет гр. Видин за овладяване на популацията безстопанствени животни е приета 2018 год. Имат и приют за 100 кучета . Кастрирайте си ги кучетата ! А хората да престанат да ги чибосват и пъдят с торбички, защото агресията предизвиква агресия ! И защо не почнете да си ги храните, .. куче, на което си дал храна никога няма да агресира ! Ползвайте ги тези глави ! Сигнализирай за неуместен коментар