Ученик спаси живота на жена в Пазарджик, озверели кучета опитали да я разкъсат

Пострадалата ще си извади медицинско и смята да съди общината

17.06.2021 | 13:58 Редактор: Жаклина Иванова

Четири бездомни кучета нападнаха и нахапаха жена в центъра на Пазарджик. Тя е спасена от случайно преминаващ ученик. 

Около 22:30 часа Марияна Дамянова отивала на работа, когато била нападната в гръб. В първия момент тя дори не разбрала, че е повалена на земята от кучета.

"В първия момент си помислих, че е човек и ме поваля на земята. Аз падам и виждам кучета, които започват да ме хапят", разказа Марияна.

Наблизо се оказал десетокласникът Божидар Илиев, който видял агресивното нападение на кучетата и веднага се притекъл на помощ на жената. 

"В момента, в който я повалиха на земята, започнах да бягам. Стигнах много бързо и ги изгоних. Те вече я бяха нахапали, но то това се случва за няколко секунди", сподели той.

Момчето разказва, че за първи път му се налага да спасява човек, нападнат от куче. Твърди, че негов приятел наскоро бил нахапан от същата глутница, която обикаля в района. 

"Всеки трябва да направи това нещо, след като го види. Не да извади телефона и да снима или да подмине, защото утре може да му се случи на него", категоричен е ученикът.

Пострадалата жена ще си извади медицинско и смята да съди общината. Безкрайно благодарна е и на смелото момче, което ѝ е помогнало.

От общината в Пазарджик съобщиха, че при тях официално не е постъпвал сигнал за случилото се, но обещаха да се срещнат с пострадалата и да разговарят с нея. 

От местната власт заявиха, че от скоро изпълняват програма с неправителствена организация за справяне с популацията с бездомните кучета. В града няма приют.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК