Домашни кучета без повод и намордник сред децата в столичен парк

Потребител моли за проверка в платформата Helpbook.info

25.05.2021 | 20:30 Редактор: Анисия Иванова
Домашни кучета без повод и намордник сред децата в столичен парк

Наш потребител сигнализира в платформата Helpbook.info за домашни кучета без повод и намордник в столичен парк.

"Всяка сутрин в часовия диапазон 8:00 - 8:30 часа (както и през целия ден) в парк "Света Троица", находящ се в ж.к. "Илинден", София, масово домашните кучета се разхождат от стопаните си без каишки и намордници. Това се отнася не само до дребните породи, но и до едри кучета, които тежат над 20 кг. Подобно безотговорно поведение създава опасност за живота и здравето на всички граждани, преминаващи или разхождащи се в парка. Отделно не се почистват екскрементите на домашните кучета, което застрашава здравето на децата, играещи на същите зелени площи, които кучетата ползват за тоалетна.

Моля, да извършите проверка на място в посочения парк, като независимо от времето, в което ще го посетите, ще установите нарушители. Най-голям брой нарушители има сутрин между 8:00 - 8:30 часа и вечер след 18:00 часа. Считам, че единствено системните проверки от Ваша страна и санкциониране на нарушителите ще има дисциплиниращ ефект. Желая да ме уведомите за резултатите от сигнала ми“.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК