Радев настоява: Службите ни да не оставят неразкрити "кутии на Пандора"

Гражданите трябва да научават от компетентните институции за нарушенията, а не от чужбина, подчерта президентът

07.10.2021 | 11:23 Редактор: Елеонора Танева
Радев настоява: Службите ни да не оставят неразкрити

Очаквам българските служби и правоохранителни органи да работят така, че в България да не остават неразкрити "кутии на Пандора". Това заяви Румен Радев в отговор на въпрос за данните, оповестени по международното журналистическо разследване.

По думите на президента, компетентните институции у нас трябва да полагат усилия за възстановяването на справедливостта в България и българските граждани да научват от тях, а не от чужбина за нарушаването на закона.

Той коментира и повишаващите се цени на природния газ и електроенергията. Според Радев за последните 12 години предишните управляващите вместо да решават в перспектива очертаващите се проблеми в сектора, са "нокаутирали" с безхаберие и оплитали в схеми енергийната система у нас

"Цените за бизнеса бяха либерализирани, без да се подготвят малките и средни предприятия. Те просто бяха "хвърлени" на борсата, където достъп имат само големите и то със съмнителни правила. Това удари съответно най-много малкия и среден бизнес", заяви Румен Радев.

Държавният глава отбеляза усилията на служебното правителство в подкрепа на малките и средни предприятия, над 265 000 от които ще получат облекчение.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК